REGULAMENT
Regulamentul trebuie citit și însușit de toți clienții Resortului!
-
Ne adresăm tututor persoanelor ale căror aptitudini fizice și mentale permit desfășurarea activităților conform normelor de securitate.
-
Păstrați distanța de minim 1,5 m față de alte persoane.
-
Purtați masca pe tot perimetrul Resortului!
-
Abonamentele sunt valabile în ziua eliberării lor și nu sunt transmisibile de la o persoană la alta.
-
Puncte din sezonul de schi decembrie(an curent 2020) - aprilie(anul următor 2021) sunt valabile pe toată perioada sezonului de schi cu mențiunea : cele din weekend(s,d) sunt valabile numai în weekend-uri(s,d) iar cele din
extra weekend-uri(L,M,M,J,V) numai extra weekend-uri(L,M,M,J,V). -
În acest Resort desfășurați activități pe proprie răspundere.
-
Părinții, tutorii sau persoanele majore care însoțesc minorii răspund de modul în care aceștia respectă normele de securitate.
-
Ne rezervăm dreptul de a exlude din resort fară rambursare a orcărei persoane care nu respecta regulamentul și care se afla în stare de ebrietate. Nu se returnează banii în caz de intemperii(vânt,furtună,ploaie,.etc.), întrerupere a curentului electric, sau a orcăror altor condiții.
independente de societatea noastra sau care ar pune in pericol clientii si personalul resortului. -
Este interzisă utilizarea echipamentelor de persoanele aflate în stare de ebrietate, a celor care se află sub influența substanțelor halucinogene sau narcotice.
-
Persoanele care produc distrugeri a echipamentelor puse la dispoziție prin nerespectarea instrucțiunilor de folosință li se va imputa prejudiciul produs.
-
Prin achiziția unui card/tichet sau accesul în incinta Resortului sunteți de acord și ați luat la cunoștiință acest regulament. Reprezentând consimțământul express și prealabil la faptul că imaginea, numele, după caz pot fi facute publice prin mijloace de comunicare media fară o plata aferntă.
-
În perimetrul Resortului nu se permite consumul de băuturi și alimente din exterior.
-
Sunteți responsabili de securitatea dumneavoastră.
-
“FIS 10” (FIS = Federația Internațională de Schi) este forul care reglementează schiul ca sport de performanță și agremente. Fiind un sport cu un risc mai mare de accidente decât alte sporturi, practicarea lui pe pârtii a fost reglementată printr-un cod de conduită. Respectarea acestui cod este în primul rând o măsură de siguranță proprie pe pârtiile de schi și nu în ultimul rând o dovadă de respect față de ceilalți. În clipa procurării unor skipass-uri, avem obligația și interesul să cunoaștem și să respectăm aceste legi. După cum știm, necunoașterea legii, nu ne scutește de răspunderi.
1. Să luăm în considerație și ceilalți schiori! Schiorii trebuie să se comporte pe părții în așa fel încât să nu pună în pericol pe alții, sau să nu rănească pe ceilalți. Acest aspect este valabil și pentru echipamentul potrivit.
2. Să schiem cu viteze optime, controlate! Totdeauna să schiem conform nivelului de pregătire, al condițiilor de teren (vizibilitatea!) și să luăm în considerare și nivelul de aglomerație al pârtiilor.
3. Alegerea liniei (traseului) de coborâre! Schiorul aflat în coboarare, trebuie să aleagă linia de coborâre în așa fel încât să nu pună în pericol în nici un caz pe cel care alunecă în față lui (preferabil să nici nu sperie).
4. Depășirea și ocolirea! Este permisă orice depășire din stânga, dreapta, sus, sau jos, cu o singură condiție: totdeauna să rămână spațiu suficient pentru manevrele (chiar și cele neașteptate) ale schiorului ocolit.
5. Obligațiile privind pornirea și intrarea pe pârtie! Schiorul, dacă efectuează astfel de manevre, trebuie să se convingă că în urmă acestei manevre nu pune în pericol pe alții.
6. Oprirea! Oprirea este interzisă pe porțiuni înguste sau cu vizibilitate redusă a pârtiei. În cazul unei căderi suntem obligați să părăsim în timpul cel mai scurt zona respectivă.
7. Urcarea și coborârea pe jos! Pentru urcare și coborâre pe jos (fără schiuri) trebuie să folosim totdeauna marginea pârtiei.
8. Să fim atenți la semne și indicatoare! Toți schiorii sunt obligați să respecte semnele și indicatoarele de pe pârtii, inclusiv al personalului de îngrijire.
9. Acordarea de ajutor! În cazul unor accidente este obligatoriu să acordăm de ajutor. Neglijarea acestui aspect se pedepsește prin lege.
10. Obligația de a ne identifica! Indiferent dacă am provocat un accident sau am fost martori, suntem obligați să ne identificăm în fața organelor abilitate.